genieten

Eigen haard is goud waard! Dat geldt voor veel mensen en zeker ook voor veel 65plussers. Een deel van deze groep senioren is eigenaar van een woning waar een flinke overwaarde in zit.  Bijna 500.000 senioren in Nederland hebben een huis met een overwaarde van meer dan €200.000,- (aldus de Taskforce Verzilverd Wonen).

Een deel van deze senioren heeft de wens om de overwaarde uit hun woning te verzilveren. Met het vrijgekomen vermogen kunnen ze leuke dingen doen, luxer leven of bij leven schenken aan hun kinderen. De makkelijkste manier om het geld te verzilveren is door de woning te verkopen en een goedkopere woning terug te kopen of te huren. Veel senioren willen echter niet verhuizen, ze willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen.  Voor deze groep zijn er verschillende opties om de overwaarde te verzilveren. Denk hierbij aan de “opeethypotheek” of het verkopen en daarna terug huren van de woning.

Met Sell2Rent biedt Annexum een aantrekkelijk en onderscheidend product voor deze doelgroep.

Hoe werkt Sell2Rent

Iemand verkoopt zijn woning en sluit vervolgens een huurovereenkomst met de nieuwe eigenaar van de woning. Door middel van deze constructie kan iemand blijven wonen in zijn huis.  De verkoopwaarde van een woning is afhankelijk van verschillende factoren en kan variëren tussen de 75% en 85% van de marktwaarde. Het betalen van een marktconforme huur betekent voor sommige senioren een aanzienlijke verhoging van de maandelijkse woonlasten. Om hieraan tegemoet te komen, biedt Sell2Rent de mogelijkheid een lagere huur te betalen.

Sell2Rent berekent de verkoopwaarde en huurprijs op basis van een aantal factoren. Senioren krijgen hierbij een korting op de marktconforme huurprijs. Wanneer iemand langere huurprijs, wens te betalen heeft dit uiteraard wel gevolgen voor de verkoopwaarde van de woning.

Voordelen bij het verkopen en terug huren van de woning:

  • Maak de waarde die vast zit in uw woning beschikbaar
  • Ontvang direct tussen de 75 en 85% van de marktwaarde van uw woning
  • U hoeft niet te verhuizen maar blijft voor onbepaalde tijd de woning huren
  • U krijgt een korting op de marktconforme huurprijs
  • Geen onderhoudslasten en overige kosten meer die u als huiseigenaar wel heeft

Voor wie

Op dit moment komen woningen in de randstad en grote steden in Nederland in aanmerking voor het Sell2Rent concept, de marktwaarde van de woning mag niet meer bedragen dan €400.000,-

Vraag meer informatie aan