Toename belangstelling woningbeleggingen

Afgelopen weekend was een interessant artikel te lezen in het Financieel dagblad, Een pand kopen voor de huurpenningen.  Vastgoed Belang, de branchevereniging van particuliere beleggers in vastgoed signaleren een toename in de belangstelling voor vastgoed. Beleggen in Vastgoed biedt aantrekkelijke rendementen, maar het vinden van een leuk pand is niet eenvoudig.

De beginnende belegger oriënteert zich meestal in zijn eigen omgeving.  Een markt die ze goed kennen. NIBC merkt dat veel beleggers een voorkeur hebben voor populaire markten zoals Amsterdam. Een mooi pand in Amsterdam is heel populair, maar de prijzen zijn daar behoorlijk gestegen en huren stijgen nooit zo snel mee. In een stad als Den Bosch kun je twee keer zoveel rendement halen met dezelfde investering, aldus Lenny Overduin van NIBC. Een visie die wij vanuit buy2let onderschrijven, zie ook ons bericht regionale woningmarkt een interessante belegging

Beleggen in vastgoed kent veel voordelen, vaste huurinkomsten, aantrekkelijke rendementen die mogelijk zijn en de kans op extra rendement door waardestijging. Ook de mogelijkheden van financiering tegen relatief lage rente zorgen voor veel interesse bij particulieren.

De valkuilen bij beleggen in vastgoed is het te duur inkopen van een pand, huurders die de hoogte van hun huur aanvechten, kans op leegstand of waardevermindering op slechte locaties. Ook de fiscale status van de belegging is niet altijd duidelijk. De wetgeving op het gebied van woningwaardering, huurverhoging en huurbeschermingen veranderend geregeld.

Oud-beurscommentator Willem Middelkoop begrijpt heel goed waarom veel particulieren op zoek zijn naar beleggingspanden. De rente is laag, obligaties zijn risicovol, terwijl vastgoed voor cashflow en rendement zorgt. Je kan vastgoed verhuren, doorverkopen of zelf gebruiken, dat maakt het zo aantrekkelijk. En er is de afgelopen jaren toch een aardige prijscorrectie geweest.

Lees het hele artikel een pand kopen voor de huurpenningen op FD

Shares 0